Backhand


Sağ elini kullananlar, sağ ayak önde tenis sahasındaki çizgiye göre 45derece'lik bir açı meydana getiriyor. Arka ayak ise çizgiye paralel bir durumda bulunuyor. Ayak uçları hemen hemen bir­birlerine paralel bir çizgi meydana getirecek şekilde, iki ayak arasındaki mesafe omuz ge­nişliği kadar. 
Eğer bu mesafe omuz geniş­liğinden fazla olursa, normalden büyük a­dım atılmış olur ve buda bacaklarda gerilme meydana getirir. 
Bacaklar arası mesafesi omuz genişliğinden kısa olursa, vücutta denge­sizlik olur (vuruş esnasında), bacaklar yerden kuvvet alamaz. 

Topun Gelişini beklerken bazı şeylere dikkat etmeliyiz:

1) 2 ayak birbirine paralel öne bakıyor
2) Bacakların arası omuz genişliği kadar, 
3) Dizler hafifçe bükük, 
4) Vücut gayet serbest (hiçbir şekilde sertlik yok), 
5) Vücut dik değil (hafifçe öne doğru eğilmiş durumda) 
6) Raket vücudun önünde sağ elle tutuluyor, sol el raketi boğaz kısmından tutuyor.

 Bekleyiş pozisyonundan son­ra, topun gelişini gördüğünüz anda, sol ayağınız arka çizgiye dik şeklinden paralel bir duru­ma geliyor. Bunu yaparken de, vücudumuzun belden yukarısı yan pozisyona geçiyor. Bütün bunlar olurken, raket seri bir hareketle geriye doğru gidiyor.
 Sağ elimiz genellikle sol bacağımıza kadar ge­liyor ve sağ omuzumuz dışı fileyi görecek kadar ideal bir şekilde dönmüş bulunuyor. Bu arada da sağ ayağımı topa doğru atmış bulunuyorum. Vücut ağırlığı arka bacak üzerinde, sağ ayak arka çizgiye göre sola doğru 45 derece ve sol ayak çizgiye paralel bu­lunuyor.

0 yorum :

Yorum Gönder